Spectrigon Organisatieadviseurs

ERP Consultancy

Met één druk op de knop zien:

 • wat het onderhanden werk is
 • wat de voorraad is
 • wat je capaciteit is, zodat je weet of je mensen moet aannemen of inhuren of niet

Een ERP-systeem is een zegen voor de doelmatigheid van je organisatie. Maar … dan moet het wel aan enkele basale eisen voldoen.

Het systeem werkt alleen naar je zin als:

 • het optimaal is ingericht en past bij je organisatie
 • het goed is geïmplementeerd
 • je mensen snel de juiste informatie uit het systeem kunnen halen

De praktijk is vaak anders. Je kent het vast. Misschien komen de volgende zaken je bekend voor:

 • Je systeem past niet meer bij je bedrijf, bijvoorbeeld omdat je bedrijf flink is gegroeid (of gekrompen) of omdat de markt drastisch is veranderd.
 • Je mensen weten niet goed wat de mogelijkheden van het systeem zijn. Ze slagen er niet in snel de gewenste informatie uit het systeem te halen.

Lekker is dat! Heb je stevig geïnvesteerd in een ERP-systeem en dan doet het niet wat je had gehoopt!

Weggegooid geld? Niet per se. We leggen graag uit waarom.

ERP-systemen verschillen weliswaar op onderdelen, maar de basis is hetzelfde. Een ERP-systeem is een automatiseringssysteem dat:

 • je logistiek stroomlijnt
 • de bijbehorende administratieve processen snel en goed verwerkt
 • informatie verzamelt en desgewenst analyseert

Heb je een ERP-systeem dat niet goed werkt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Waarschijnlijk heb je een schat aan informatie onder de knop! Prettig idee, toch? De kunst is nu die schat te ontsluiten. Spectrigon helpt je daarbij.

Analyse

Wil je beschikken over waardevolle managementinformatie, zodat je snel kunt inspelen op veranderende marktomstandigheden? En net iets handiger en sneller kunt opereren dan de concurrentie? Laat Spectrigon dan je systeem analyseren.

Wat doen we? We leggen je bedrijfsprocessen en je ERP-systeem op elkaar en bekijken waar de fits en de gaps zitten. Je krijgt een helder advies, waardoor je:

 • sneller beslissingen kunt nemen
 • je doelmatigheid verhoogt
 • geld bespaart

Mogelijk kun je gewoon – al dan niet na aanpassing – verder met je huidige systeem.

Nog geen ERP-systeem?

Heb je nog geen ERP-systeem en overweeg je er een aan te schaffen, maar weet je niet aan welke eisen het moet voldoen? Dan helpt Spectrigon je de systeemeisen te beschrijven. Als je dat wilt, helpen we je bij het kiezen van een geschikt ERP-systeem.

Opleiding

Soms heeft een organisatie een ERP-systeem dat helemaal is toegesneden op de bedrijfsprocessen en desalniettemin niet goed functioneert. Vaak is dan sprake van een gebrek aan kennis bij de medewerkers. Bijvoorbeeld doordat de medewerkers die het systeem goed kenden van baan zijn veranderd en de nieuwe mensen het systeem niet goed kennen. In zo’n geval inventariseert Spectrigon welke kennis ontbreekt. Het resultaat is een opleidingsplan waarmee je de kennis en vaardigheden van je medewerkers snel op het gewenste peil brengt. De investering in deze training verdien je razendsnel terug, omdat een bescheiden verbetering in je logistieke stromen of administratieve processen al snel duizenden euro’s voordeel oplevert. Bovendien is het resultaat van de training structureel. Je medewerkers weten immers voortaan hoe ze verbetermogelijkheden moeten opsporen en benutten. Het positieve effect van de training ijlt lange tijd na.

Microsoft Dynamics NAV

Spectrigon heeft kennis van meerdere systemen, waaronder specifiek Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision).

Spectrigon Organisatieadviseurs